Pestele se spala, se curata si se portioneaza bucati potrivite pe verticala. Se aseaza intr-o tava si se condimenteaza cu sare si vegeta, prima data pe o parte si dupa acea pe cealalta parte. Se condimenteaza putin si in interior, dupa care se umple cu ceapa taiata julien. Restul de ceapa ramasa se pune in tava, taiata tot julien. Se pun rosile din loc in loc, dupa care se adauga prazul taiat rondele potrivite, usturoiul taiat in doua pe orizontala, boabele de piper, foile de dafin si rozmarinul. Toate aceste ingrediente se pun din loc in loc!
Se adauga uleiul, apa si otetul (daca rosiile sunt proaspete). Atentie: Apa se pune in functie de tava, in asa fel in cat trunghiurile de cod sa fie cuprinse in apa pana la jumatate.
Tava se pune in cuptor la foc potrivit. Cand pestele s-a rumenit putin se intoarce pe partea cealalta si se lasa la cuptor pana se rumeneste si pe aceasta parte, iar apa se evapora. Atentie: Din cand in cand se mai pune lichid (cu o lingura) pe triunghiurile de peste!!!
Cand este gata se scoate din cuptor si se serveste cald langa garnitura dorita. Eu am servit langa niste cartofi natur cu patrunjel.
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraSezonul salatelor continuăăă! ;) No, maioneza se poate înlocui cu sos din iaurt ;) P.S. Asta înseamnă o nouă...
Salata de andive cu carne de curcan si capereIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii