Cod cu Lamaie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cod cu Lamaie

Ingrediente

  • 400-450 gr fileu de cod
  • 50-60 gr unt
  • 3 linguri de suc de lamaie
  • sare
  • piper
  • boia (dupa gust)
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • pesmet (cat se cere)
  • patrunjel uscat bine maruntit (marar daca va place mai mult)
  • Pentru sos:
  • maioneza dintr-un ou
  • 2 lingurite de hrean (gata preparat)
  • 3 catei de usturoi (sau cuburi)
  • marar uscat dupa gust

Mod de preparare

Pestele se spala bine, se indeparteaza pielea, se portioneaza in marimi egale (pe cat posibil)
Untul se topeste, apoi se amesteca cu sucul de lamaie.

Pesmetul se amesteca cu coaja rasa de lamaie, sare, piper si patrunjelul uscat si bine maruntit.
In timpul asta aveti cartofi pusi la fiert (ii taiati dupa preferinta) sau orez/cus-cus/quinoa/legume sau orice alta garnitura doriti.

Fileurile de peste se dau prin untul topit si amestecat cu lamaie, se acopera bine ambele parti, apoi se tavaleste prin pesmetul condimentat.

Se aseaza pe un gratar si se pune peste sau intr-o tava care se poate folosi in cuptor apoi se presara putina boia deasupra.
Se preancalzeste cuptorul la temperatura medie.

In timp ce se incalzeste cuptorul, se scurg cartofii de apa in care au fiert timp de 10 minute, se aranjeaza intr-un singur rand intr-o tava unsa cu ulei, se stropesc si ei cu ulei, se pun in cuptor langa tava cu peste. Se coc in acelasi timp (ambele) . Timpul de coacere este de aprox 20 de minute.

Ca sa nu stam degeaba, in timpul asta facem o maioneza foarte bine batuta (teapana sa fie) amestecam cu hrean, usturoi si marar si dam la frigider.
Pe o farfurie se pun cateva bucatele de cartofi, 2 bucati de peste si se pune sosul de maioneza deasupra .... Se orneaza cu patrunjel proaspat si felie de lamaie

Observatie: pestele trebuie pus pe un gratar neaparat, altfel ramane pesmetul nefacut dedesubt din cauza umezelii din unt si lamaie (se inmoaie, nu devine crocant, are un aspect de paine inmuiata in apa)

Reteta originala este cu faina in loc de pesmet, eu am incercat ambele variante .... asta a devenit favorita noastra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Prajitura cu mere si nuci
Bucataras.RO

Prajitura cu mere si nuci

de toamna tarzie...

Prajitura cu mere si nuci
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!