Chisoaga de Peste cu Ceapa

Postat pe: 11-02-2013
(1)

Ingrediente

peste mic chisoaga
1 kg
ceapa 500 de gr
usturoi verde 3 fire
sare
piper
ulei
2 linguri de faina
una cana cu smantana (200 gr)
marar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Chisoaga este de fapt puietul de peste care se transforma in deliciu culinar.
In luna August cand baltile seaca de arsita verii raman pe alocuri ochiuri de apa in care gasim cu mare usurinta chisoaga cu care pregatim aceasta reteta. Lungimea pestisorilor nu va fi mai mare de 6-7 cm.
Curatam chisoaga de mate de multe ori cu mana prin preseare si ii saram si ii lasam sa stea o jumatate de ora.

Curatam ceapa si o tocam destul de marunt in as fel incat sa ne miram si noitocam si usturoiul verde il aruncam intr o cratita unde am pus uleiul la incins. Aurim bine ceapa avand grija sa nu scapam catre calire si adaugam a cana cu apa sa fiarba in continuare.

Clatim chisoaga de sare taiem in 2-3 bucati si i punem in cratita la fiert cu ceapa>
Cateva boabe de piper si doua foi de dafin v or da o nuanta aparte aromelor ce incep sa ne incante. Fiertul la chisoaga nu dureaza mai mult de 10 min asa ca pregatim smantana cu doua linguri de faina stinse cu o cana cu apa

Se adauga smantana avand grija ca focul sa fie la mic si mestecam pana incorporam toata smantana, saram cu putina sare, gustam si daca santem incantati dam de pe foc. Putin marar pe deasupra si treaba este gata.
Intotdeauna bun si cald si rece cu mamaligala rang de felul doi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chisoaga de Peste cu Ceapa" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  11.02.2013 11:12:22

Este perioada in care afinata sau visinata au stat din macerare,sau asezat pe indelete la taclale si sporovaiesc de voie buna intre ele.Luam 2-3 masuri de afinata ,luam si o carafadin vinul cel vechiu de anu trecut dar musai alb,venim la masa si cat se tocmeste mamaliga ne ostoim setea cu o afinata

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chisoaga de Peste cu Ceapa