Chiscari cu Smantana

Postat pe: 14-02-2013
(0)

Ingrediente

chiscari 1 kg
2 cepe
smantana 300gr
oua 4 bucati
foi de dafin 2
lamaie 2
marar
ulei de masline sare
200ml de vin alb demisec

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:20min
Chiscarul este ruda mai mare a fitei sau ruda mai mica a anghilei.
Fara solzi lung asemeni unui sarpe si cu coada latita, specific fiind carligul din fata gurii.
Aceasta natie de peste este pe cale de disparitie, rare mai sunt momentele in care dam ochii cu el.

Fiind rar accesibil se considera a fi o trufanda. Carnea dulce si fara oase este o delicatesa.
Se taie capatana de trunchi se spinteca pe burta si se scot matele se clateste cu apa rece. Se pregateste un vas un care sa l punem sa dea in clocot cu putina sare si o jumatate de lamaie.

Un clocot usor, oricum el este fraged, se scoate afara si i se scoate sira spinarii de fapt singurul os de la un cap la celalalt.
Tocam carnea rezultata si o aruncam in ceaun care la randul lui il punem pe plita la foc mic impreuna cu ceapa care a fost aurita dinainte.

Stingem cu zeama de la o lamaie si punem si vinul alb demisec.

Smanrtana batuta cu cele 4 oua bine si turnata peste compozitia din ceaun, mestecam usor sa nu se prinda de margini si la cam 5 min dupa ce sa legat sosul se da la o parte de pe foc. Venim cu foile de dafin si cu mararul, acoperim si lasam la odihna sau putem servi intreaga gloata
Musai sa fie indemnata onorata gazdoaie cu o mulinata numai de noi stiuta pentru efortul depus.
Pentru meseni ca sa ni li se usce gura o mulinata si un ulcior de vin demisec sau demidulce. Branza scoapta sau urda langa reteta preparata si mamaliga ne v or face sa ne lingem pe degete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chiscari cu Smantana" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chiscari cu Smantana