Calmari umpluti

Complexitate
medie
Calmari umpluti

Ingrediente

  • 10-12 calmari congelati
  • 2 buc de ceapa verde(sau 1/2 ceapa uscata)
  • 1 catel de usturoi
  • partrunjel
  • 3 hamsii(daca sunt cele sarate,se spala de sare si apoi se taie marunt)
  • 1 ou
  • 3 linguri pesmet
  • 6 linguri ulei masline(in schimb se pune de floarea soarelui)
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 rosie(sau putin concentrat)
  • suc de lamaie
  • sare, piper

Mod de preparare

Se curata calmarii eliminand gura si ochii,se taie tentaculele marunt. Daca se cumpara cei curatati deja, taiem doar tentaculele.

Se toaca marunt ceapa, usturoiul, patrunjelul si hamsiile.

Intr-un castron se amesteca tentaculele tocate marunt, oul, ceapa, usturoiul, patrunjelul, hamsiile, 3 linguri pesmet, 3 linguri ulei, sare si piper. Se pune totul in mixer si se amesteca pt. cateva minute asa incat sa devina compozitia ca o crema, apoi se umplu calmarii cu o lingurita.

In cap se inchide cu o scobitoare, asa incat, cand se fierb nu iese toata compozitia.

Se pun calmarii in tigaie cu 3 linguri ulei si se prajesc putin pe ambele parti, imediat se adauga vinul alb si se coc 30-40 minute, adaugand intre timp putin suc de lamaie, iar ultimile 10 minute o rosie tocata cubulete (sau putin concentrat).

Daca este nevoie pe parcursul fierberii se adauga putina apa,asa incat la sfarsit sa avem un sos de a putea servi apoi calmarii.

Chiar daca iese putin din umplutura aceasta o amalgam bine cu sosul de vin in care sau fiert calmarii iar la sfarsit cand este gata , punem patrunjel tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Aperitiv spirale cu branza si sunca
Bucataras.RO

Aperitiv spirale cu branza si sunca

 Am avut pe stoc un pachet de foietaj. Pentru ca am fost vizitata de rude, repede -repede am pus de niste spirale...

Aperitiv spirale cu branza si sunca
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola