Vinete Umplute la Cuptor

Postat pe: 01-02-2013
(0)

Ingrediente

4 vinete medii
2 litri de ulei de floarea soarelui
2 linguri de ulei de masline
1 ceapa mare
1 ardei verde
1 ardei rosu
1 lingura de bulion
2 rosii mari, taiate subtire
un varf de lingurita de zahar
3-4 linguri de suc de lamaie
patrunjel tocat
sare si piper, dupa gust

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:10min
Vinetele se spala si se usuca, dupa care se curata de coaja. (Atentie cand taiati coditele, sa nu intrati prea mult in vinete.)

Uleiul de floarea soarelui se pune intr-o tigaie si se incalzeste la foc mare. Cand se incalzeste bine, se pun vinetele si se prajesc pana se inmoaie si devin maro. Se scot pe un prosop de hartie si se lasa la scurs.

Intre timp, se incalzeste uleiul de masline la foc mediu. Se adauga ceapa tocata marunt si se prajeste timp de 2 minute. Se adauga ardeii taiati fin si se prajesc inca 2 minute. Se pun rosiile si bulionul, sarea, piperul si zaharul si se amesteca timp de 7-8 minute la foc mic.Cand este gata, se adauga patrunjelul.

Vinetele se pun pe o tava unele langa altele. Cu o lingurita, se desfac in doua de-a lungul. Se baga mixtura de legume inauntrul vinetelor, dupa care se stropesc cu sucul de lamaie.
Se baga la cuptor timp de 20 de minute. Se servesc cu carne de miel si vin rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Vinete Umplute la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Vinete Umplute la Cuptor