Vinete Umplute cu Pesmet

Complexitate
redusa
Vinete Umplute cu Pesmet

Ingrediente

  • 400 gr vinete (2 vinete mici si subtiri)
  • 6-8 linguri pesmet
  • 1-2 linguri maghiran uscat
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Vinetele se spala si se taie in jumatate pe lungime apoi cine vrea le poate oparii (nu fierbe ci doar se scufunda in apa clocotita cu sare circa 30 secunde si se scot, lasa sa se usuce pe stergar de bucatarie). Eu nu le-am oparit pentru ca in perioada asta vinetele sunt foarte tinere si pentru ca aici la mine vinetele nu sunt amare.

Se scobeste miezul (cu unealta speciala).

Pulpa obtinuta se pune in robot si se mixeaza pina se obtine o pasta. Cine nu are robot poate sa o dea prin masina de tocat. Varsam aceasta crema intr-un castron si adaugam sare, maghiran, 2 linguri de ulei si pesmet.

Umplem cojile scobite cu acest amestec si punem in tava. Varsam ulei deasupra ca un fir (tineti degetul la gur sticlei ca sa curga putin cite putin sau folosit dopul special) miscind mina cu sticla de ulei in zig zag peste tava cu vinetele umplute in asa fel incit uleiul sa curga si pe vinete si pe linga ele in tava.

Se coace in cuptorul deja incalzit la 180 °c pina cind coaja este coapta si in acelasi timp si moale si crocanta adica circa 45 minute (timpul nu este exact pentru ca depinde de cuptorul vostru de dimensiunea vinetelor)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
4
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Desert cu branza pufoasa si afine
Bucataras.RO

Desert cu branza pufoasa si afine

Un desert rapid si foarte racoritor!

Desert cu branza pufoasa si afine
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!