Vinete cu Umplutura de Nuci la Cuptor

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Vinete cu Umplutura de Nuci la Cuptor

Ingrediente

  • Pentru o tava de dimensiunea 18124 cm:
  • 1 vinata de dimensiune medie sau 2 vinete foarte subtiri (cum am folosit eu)
  • 1 lingura de ceapa tocata
  • 1 lingura de telina (tulpini) tocate
  • 100 gr nuci macinate (cu masina de tocat nuci deci nu foarte marunt)
  • 50 gr pesmet sau o felie de piine farimitata
  • 100 gr cascaval ras sau cum am folosit eu brinza Brie taiata cuburi
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • 1 ou
  • ulei
  • sare
  • piper macinat proaspat

Mod de preparare

Taiati vinata in felii subtiri pe lungime si asezati feliile intr-o tava (unse cu ulei cu pensula de bucatarie si sarate) sub gratarul de la cuptor (daca nu aveti gratar la cuptor le asezati pur si simplu in tava si le lasati sa se coaca in cuptor putin mai mult la temperatura maxima sau le frigeti pe un gratar sau o tigaie fara ulei pe focul aragazului; nu trebuie sa fie prea prajite caci oricum se mai con in cuptor impreuna cu umplutura)

Asezati o parte dintre aceste felii pe fundul si peretii tavii si pastrati o parte ca sa acoperiti umplutura.

Puneti ceapa si telina cu putin ulei si sare intr-o tigaie si coaceti la foc mic amestecind des pina cind se inmoaie putin, nu trebuie sa prajiti ceapa. Varsati ceapa si telina intr-un castron in care ati pus deja restul ingredientelor (nuca tocata, piinea sau pesmetul dupa caz, brinza, patrunjelul, maghiranul, sare, piper si oul). Amestecati totul bine, obtineti un amestec asemanator cu compozitia de chiftele. Asezati cu o lingura umplutura peste vinetele din tava, nivelati bine si acoperiti cu restul de felii de vinata.

Coaceti in cuptorul gata incalzit la 180 °c circa 20-30 minute. Lasati apoi sa se odihneasca 5-10 minute inainte sa taiati felii si sa serviti.

e bun si rece, se poate taia si bucatele mai mici si se poate servi ca fingerfood.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert crumble cu capsuni
Bucataras.RO

Desert crumble cu capsuni

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor. Capsunile, chiar daca am pus o gramada de zahar, zic eu, au fost...

Desert crumble cu capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!