Varza de Bruxelles cu Arahide

Complexitate
redusa
Varza de Bruxelles cu Arahide

Ingrediente

  • -250- 300 g varza de Bruxelles congelata (/proaspata- fierbeti in apa cu sare pana este facuta;
  • scurgeti)
  • -1 lingura suc de lamaie
  • -2- 3 linguri ulei
  • -1 catel de usturoi
  • -piper, proaspat macinat
  • -1 lingurita cimbru, uscat
  • -2 lingurite zahar brun
  • -3 linguri cu arahide nesarate
  • -sare

Mod de preparare

Incingeti bine cuptorul.
Intre timp, puneti apa usor sarata la fiert, intr-o oala. Cand apa clocoteste, adaugati varza de Bruxelles congelata; acoperiti vasul cu un capac si lasati pe foc 3 min.

Scurgeti si stropiti imediat varzutele cu zeama de lamaie ca sa-si pastreze frumos culoarea; lasati sa se scurga bine. In functie de cat sunt de mari, le puteti lasa intregi sau taia in doua.

Separat, intr-un vas, amestecati uleiul, catelul de usturoi (tocat marunt sau pisat), piperul (proaspat macinat) si cimbru (dupa gust). Adaugati sucul de lamaie, zaharul brun si omogenizati.

Puneti varza si arahidele peste sos. Amestecati bine, in asa fel incat sosul sa unga bine, de jur- imprejur, verzele si arahidele.

Aranjati compozitia intr-un vas termorezistent, in strat cat mai uniform.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce varza si arahidele capata o usoara tenta aramie.

Serviti imediat, simpla, ca o mancare in sine.
Vegetarienii vor aprecia acesta reteta. Se poate adauga alaturi de o portie de varza de Bruxelles cu arahide si o felie de tofu, usor rumenita pe gratar.

Cand nu sunteti in post, poate constitui o garnitura alaturi de peste sau pui.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Cornuri cu rahat
Bucataras.RO

Cornuri cu rahat

Rapide si excelente de pus la pachetel, alaturi de un iaurt.

Cornuri cu rahat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!