Punem un vas cu apa sa fiarba. Alegem urzicile de frunze moarte si alte impuritati si le fierbem 20 de min. Cat fierb urzicile taiem ceapa marunt si cateii de usturoi si ii aurim la tigaie cu ulei, presaram doua linguri de faina si stingem cu apa calda avand grija sa nu formeze cocoloase.
Scoatem urzicile de la fiert si le tocam marunt dupa care le mestecam pana obtinem un piure.
In alt vas pe plita, putin uleisosul de ceapa cu faina si urzicile mestecate formeaza un singur tot si daca este gros stingem cu zeama de la urzicipana compozitia va fi asemeni smantanei.
Asezonam cu sare si piper dupa gust si trecem la masa
Fiind o reteta de post se serveste simpla cu mamaliguta
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAveam niste fructe de padure in congelator si aveam pofta sa fac ceva din ele.Trebuia sa prepar ceva de post, ma gandisem la...
Cornuri cu sos de fructe de padureCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii