Supa de usturoi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supa de usturoi

Ingrediente

  • Ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:
  • o capatana de usturoi
  • o mana de ciuperci (optional)
  • 1 litru de apa
  • 2 linguri cu vegeta (neaparat preparata in casa)
  • o lingura cu amidon
  • doua linguri cu ulei
  • sare dupa gust
  • busuioc proaspat
  • bruschette pentru servit
  • Pentru bruschette ne sunt necesare:
  • 2 ciuperci potrivite
  • 4 painici mici (de casa)
  • cativa catei de usturoi
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • o lingurita cu busuioc proaspat tocat

Mod de preparare

Pentru a pregati supa procedam astfel:

Tocam ciupercile marunt (desigur, dupa ce au fost bine spalate) si le rumenim usor intr-o cratita in care am adaugat cele doua linguri cu ulei.

Usturoiul se trece prin presa si se pune peste ciuperci. Se prajeste 2-3 minute, avand grija sa nu se arda.

Se adauga apoi supa de legume (preparata din apa si cele doua linguri cu vegeta), se sareaza dupa gust si se continua fierberea pana ce incepe sa dea intr-un clocot mic.

Amidonul se desface intr-o cescuta cu apa si se adauga peste supa, continuandu-se fierberea pentru inca 10-15 minute aproximativ.

Intre timp se pregatesc feliile de bruschette.

Feliem painicile si le coacem pe ambele parti.
La fel procedam si cu ciupercile.

Le stropim cu ulei de masline si le frecam cu usturoi.

Presaram busuiocul proaspat tocat si asezam feliutele de ciuperci fripte.

Supa se serveste fierbinte, alaturi de bruschette. Pofta buna!
Mi se intampla sa gatesc aproape zilnic, nu unul ci mai multe feluri de mancare. Cat mai variat si mai pe gustul celor mici :) Usturoiul este foarte apreciat in casa noastra, iar o idee exprimata intr-o doara de catre Bbk - de a manca ciorba cu usturoi - , mi-a dat de lucru. Ceea ce e bine, presupune diversitate.

Ingredientele sunt putine, se prepara foarte repede si se termina la fel de repede! Va recomand sa o incercati, sa o adaptati in functie de anotimp, de gusturi, de voi!

Reteta aceasta i-a amintit mamei mele de copilarie, de cum o pregatea bunica in serile reci de iarna.

Vremea rece de afara s-a imbinat perfect cu aroma fina de usturoi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Paste cu hribi si sos alb
Bucataras.RO

Paste cu hribi si sos alb

Sotului meu pot sa ii dau zilnic hribi, pentru ca ii plac enorm si asa sigur nu ar mai manca nici carne. Zilele acestea am...

Paste cu hribi si sos alb
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!