Spanac la Cuptor

Complexitate
redusa
Spanac la Cuptor

Ingrediente

  • Pentru spanac:
  • -1 kg spanac proaspat
  • -2 linguri unt
  • -250 ml lapte
  • -1 lingurita cu varf faina
  • -3- 5 catei de usturoi pisati
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • Altele:
  • -cateva felii de franzela
  • -1 cana lapte
  • -100 g felii de cascaval Hochland
  • -2 oua
  • -300 ml smantana
  • -100 g cascaval ras
  • - unt
  • -sare
  • - piper, proaspat macinat
  • Pentru servit:
  • -smantana, optional

Mod de preparare

Curatati, spalati frunzele de spanac in mai multe ape si lasati la scurs. Fierbeti 5 min spanacul in apa clocotita cu sare pana se inmoaie, apoi scurgeti si tocati marunt.

Transferati intr-un vas adaugand untul, faina dizolvata in lapte si lasati la foc mic, amestecand continuu, pana ce scade, se ingroasa putin si se obtine o crema de spanac. Spre sfarsit, inglobati usturoiul si condimentati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte.

Ungeti un vas termorezistent cu unt, inclusiv peretii.
Omogenizati ouale usor batute cu smantana, condimentati cu sare, piper, dupa gust si dati deoparte.
Ungeti cu unt o fata a feliilor de franzela, inmuiatile putin in laptele cald si asezati-le cu partea unsa in sus in vasul termorezistent, una langa alta, intr-un strat ce acopera fundul vasului.

Acoperiti- le cu felii de cascaval si puneti crema de spanac, intr-un strat mai gros, in asa fel incat sa acopere complet feliile de franzela. Turnati uniform compozitia de smantana cu oua si presarati deasupra cascavalul ras.

Dati la cuptorul incins, la foc mediu, pentru aproximativ 30- 40 min sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita. Taiati in felii mai groase si transferati pe farfurii incalzite.

Serviti cat este fierbinte, simplu sau alaturi / acoperite cu smantana, optional.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Cornuri cu gem
Bucataras.RO

Cornuri cu gem

Desi este foarte cald afara m-am incumetat intr-o dimineata pe racoare sa fac cateva cornulete, ideale pentru pachet la lucru...

Cornuri cu gem
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola