Spanac cu Crusta Din Miez de Paine

Complexitate
redusa
Spanac cu Crusta Din Miez de Paine

Ingrediente

  • -500 g spanac
  • -2 linguri unt
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -3 oua
  • -1 1/2 cana miez de paine maruntit, din paine mai veche de o zi (de preferat de secara)
  • -50-100 g cascaval ras
  • -sare
  • -ulei
  • -paprika pentru varianta cu oua coapte in cuptor

Mod de preparare

Fierbeti spanacul bine spalat, in apa clocotita cu sare, pana se farama intre degete. Puneti imediat in apa rece, apoi stoarceti-l intre maini si tocati-l nu prea marunt.

Omogenizati-l cu 3/4 din untul taiat bucatele, ouale crude, 1/2 din cantitatea de miez de paine maruntit si potriviti de sare, dupa gust.

Intindeti compozitia rezultata intr-un vas termorezistent sau tava (puteti folosi vase termorezistente individuale din care sa serviti direct la masa), presarati cascavalul ras, restul de miez de paine, puneti din loc in loc bucatele de unt ramas si stropiti cu putin ulei si zeama de lamaie.

Dati la cuptorul preincalzit, 15 min, la foc potrivit sau pana ce se formeaza deasupra o crusta aurie, crocanta.

Serviti cat este cald cu oua ochiuri (pregatite separat) sau rondele de oua fierte mai tare.

Sau puteti proceda si astfel: faceti cate o adancitura in compozitia din tava, puneti cate un ou crud in locasul format, presarati peste el putina paprika si dati totul la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Supa crema de spanac cu broccoli si seminte de chia
Bucataras.RO

Supa crema de spanac cu broccoli si seminte de chia

Retete de post economice

Supa crema de spanac cu broccoli si seminte de chia
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!