Spanac cu Crusta Din Miez de Paine

Complexitate
redusa
Spanac cu Crusta Din Miez de Paine

Ingrediente

  • -500 g spanac
  • -2 linguri unt
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -3 oua
  • -1 1/2 cana miez de paine maruntit, din paine mai veche de o zi (de preferat de secara)
  • -50-100 g cascaval ras
  • -sare
  • -ulei
  • -paprika pentru varianta cu oua coapte in cuptor

Mod de preparare

Fierbeti spanacul bine spalat, in apa clocotita cu sare, pana se farama intre degete. Puneti imediat in apa rece, apoi stoarceti-l intre maini si tocati-l nu prea marunt.

Omogenizati-l cu 3/4 din untul taiat bucatele, ouale crude, 1/2 din cantitatea de miez de paine maruntit si potriviti de sare, dupa gust.

Intindeti compozitia rezultata intr-un vas termorezistent sau tava (puteti folosi vase termorezistente individuale din care sa serviti direct la masa), presarati cascavalul ras, restul de miez de paine, puneti din loc in loc bucatele de unt ramas si stropiti cu putin ulei si zeama de lamaie.

Dati la cuptorul preincalzit, 15 min, la foc potrivit sau pana ce se formeaza deasupra o crusta aurie, crocanta.

Serviti cat este cald cu oua ochiuri (pregatite separat) sau rondele de oua fierte mai tare.

Sau puteti proceda si astfel: faceti cate o adancitura in compozitia din tava, puneti cate un ou crud in locasul format, presarati peste el putina paprika si dati totul la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Desert bomboane Brigadeiro
Bucataras.RO

Desert bomboane Brigadeiro

Desert bomboane Brigadeiro
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola