Spanac cu Bacon si Cascaval, la Cuptor

Postat pe: 20-12-2014
(0)

Ingrediente

200 g kaiser / bacon, taiat fasii de aproximativ 1 cm latime
ulei
1 ceapa mica, tocata marunt
2-4 catei de usturoi, zdrobiti
2 linguri faina
1 lingura unt
cca 500 ml lapte
sare
piper, proaspat macinat
nucsoara pudra, dupa gust
400 g spanac proaspat / congelat
200 ml sos gros de rosii (piure / pasta)
250 - 350 g cascaval ras

Mod de preparare

Rumeniti fasiile de kaizer / bacon intr-o lingura de ulei.
Adaugati ceapa tocata si continuati calirea pana ce aceasta devine transparenta.
La sfarsit, puneti usturoiul si dupa 1 minut, dati deoparte.
Pregatiti un sos bechamel: caliti faina in untul incins, diluati cu lapte si lasati pe foc mic pana se ingroasa la consistenta unei smantani mai groase, amestecand mereu.
Condimentati cu sare, piper si nucsoara, dupa gust. Lasati in asteptare.

Daca folositi spanac proaspat:
-infuzati-l cateva minute in apa sarata clocotita (cat sa se inmoaie putin), scurgeti si clatiti-l imediat cu apa rece (isi pastreaza mai bine culoarea).
Scurgeti bine din nou, apoi tocati-l marunt.
Daca folositi spanac congelat:
-lasati-l intr-o strecuratoare sa se dezghete si sa se scurga.

Intindeti pe toata suprafata unui vas termorezistent un strat de piure / pasta de rosii peste care puneti uniform, tot in strat, spanacul tocat (acoperiti bine toata tava).
Repartizati uniform compozitia cu kaizer / bacon si presarati cu ½ din cantitatea de cascaval ras.
Turnati deasupra sosul bechamel, nivelati si presarati cu restul de cascaval ras.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 20 min, la 180 grade sau pana ce cascavalul este topit si se rumeneste frumos.

Serviti imediat ca garnitura sau fel principal.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Spanac cu Bacon si Cascaval, la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Spanac cu Bacon si Cascaval, la Cuptor