Spaghete din Dovleac

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Spaghete din Dovleac

Ingrediente

  • 1 dovleac (spaghetti squash i se spune)
  • 1 ceapa mare
  • 6 catei de usturoi
  • 1/2 de ardei gras rosu
  • anghinare de la borcan
  • dupa placere
  • masline dupa gust
  • 2 linguri de suc in care au stat maslinele
  • 2 linguri ulei de masline
  • parmesan ras dupa gust (in perioada postului se renunta la branza)
  • oregano, busuioc, cimbru, uscate dupa gust
  • sare si piper, tot dupa gust

Mod de preparare

Se taie in doua un dovleac de tip "spaghetti" si se pune intr-o tava cu apa, cu taietura si semintele in jos. Se pune in cuptorul preincalzit la temperatura 190 C (375 F).

Se coace circa jumatate de ora sau pana furculita patrunde foarte usor in pulpa.

In timp ce dovleacul se coace, se pregatesc celelalte ingrediente.

Ceapa, usturoiul si ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt, respectiv se feliaza (ardeiul). Maslinele se toaca si ele marunt sau se taie in jumatate, iar sparanghelul se scoate din borcan fara sa se spele si se taie in patratele mai mici. Se pregateste sarea si piperul, oregano, busuioc si cimbru, dar se pot folosi si alte condimente daca astea nu va sant pe plac.

Se indeparteaza dovleacul din cuptor, se arunca apa in care a stat si se lasa sa se racoreasca putintel.

Trebuie sa avem grija sa nu ne ardem pa maini, deci lucrati cu o manusa de bucatarie.
Indepartam semintele din cele doua jumatati cand s-au racorit destul ca sa le manevram, dupa care, cu o furculita, prin miscari de inainte si inapoi, formam spaghetele.

Le lasam pe o farfurie sa se raceasca.

Intr-o tigaie punem uleiul de masline si prajim circa 2 minute ceapa tocata si usturoiul. Dupa scurgerea celor 2 minute, adaugam feliutele de ardei si mai prajim 1 minut dupa care adaugam spaghetele de dovleac, maslinele si anghinarea. Lasam pe foc pana se incalzesc toate bine.
Se ia de pe foc, se adauga parmesan ras, sucul in care au stat maslinele si condimentele pregatite, se sareaza si se pipereaza dupa gust si se mai pune 1 minut la foc.

Se serveste cald langa o felie de paine prajita cu usturoi.

Reteta este de post, dar eu am adaugat in ea parmesan. Daca o doriti de post sau mai putin calorica, renuntati la branza sau folositi branza vegetariana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert biscuiti cu fulgi de ovaz
Bucataras.RO

Desert biscuiti cu fulgi de ovaz

Imi plac tare mult biscuitii cu fulgi de ovaz, de fapt fulgii de ovaz sub orice forma. Astazi am fazut niste biscuiti cu...

Desert biscuiti cu fulgi de ovaz
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!