Seitan Garam Masala cu Mango, Ananas si Lapte de Cocos

Complexitate
redusa
Seitan Garam Masala cu Mango, Ananas si Lapte de Cocos

Ingrediente

  • 150-200 grame seitan
  • 4 rondele ananas proaspat sau in suc propiu-neindulcit
  • 3 felii mango
  • 150 ml lapte de cocos
  • praf de Garam Masala
  • 2 cepsoare mici verzi sau un fir de praz
  • ulei de susan

Mod de preparare

Stim cu totii ca indienii sunt, in marea lor majoritate, vegetarieni. Iar noi avem postul nostru. Asa ca, pornind de la cele doua enunturi am elaborat o reteta cu baze indiene dar care poate fi aplicata cu mult succes in postul nostru.

Seitanul, preparat conform retetei de seitan, se feliaza si se presara cu Garam Masala pe ambele parti. Intr-o tigaie antiaderenta se pune o lingura de ulei de susan si se prajesc usor feliile de carne vegetala. Cand sunt gata se scot si se rezerva.

Adaugati in aceeasi tigaie daca este mai inalta-tip wok- inca o lingura si jumatate de ulei de susan si caliti ceapa, pana cand aceasta devine sticloasa. Daca optati pt ananas si mango proaspat, puteti sa le caliti impreuna cu ceapa, punand in acest caz 2 linguri de ulei de susan.

Daca nu, adaugati ananasul si mango din conserva dupa ce ceapa s-a calit, acestea fiind tocate in bucati de diferite marimi, mai mici si mai mari, si lasati sa fiarba usor cca 5 minute. Adaugati si laptele de cocos, lasati ca reduca cam un sfert din cantitate, dupa care puneti seitanul rezervat.

Amestecati cu grija, sarati si gustati. In functie de gust mai adaugati sare si Garam Masala praf. Lasati sa mai scada un pic, in total trebuie sa aveti jumatate din cantitea initiala de lichid- atat fructele cat si seitanul vor elimina lichid.

Serviti alaturi de orez basmati fiert simplu in apa cu sare si optional calit intr-o lingura de ulei de susan si paine indiana Naan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Cocos in vin (Coq au vin)
Bucataras.RO

Cocos in vin (Coq au vin)

O reteta clasica, din bucataria frantei, putin mai elaborata insa cu o savoare cu adevarat deosebita!

Cocos in vin (Coq au vin)
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!