Ingrediente

4-5 dovlecei de marime potrivita
5-6 linguri de faina
2 linguri de otet
2 linguri de ulei
o capatana de usturoi
250 ml apa
o legatura de marar
sare
ulei pentru prajit dovleceii

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Se rad dovleceii de coaja, se taie rondele groase de cca 1 cm si se presara cu sare - ca in imaginea precedenta.
Se lasa aproximativ 10 minute, timp in care din usturoiul zdrobit, sare si 2 linguri de ulei se pregateste un mujdei in care se adauga 2 linguri de otet si 250ml apa.

Se storc in mana feliile de dovlecei, se dau prin faina
Se prajesc in uleiul incins. Se scot pe harti absorbanta.

Dupa care se aseaza in castron un rand de dovlecei, se presara cu mararul tocat fin si se acopera cu mujdei (cat sunt calzi)
Se continua pana se termina dovleceii.
Se acopera vasul cu un capac si se lasa sa se raceasca.
O mare cantitate de mujdei va fi absorbita de faina dovleceilor.
Se servesc reci, ca fel principal de mancare sau ca garnitura pentru friptura
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Salata de Dovlecei II" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Salata de Dovlecei II