Risotto cu Morcovi si Mozzarella de Bivolita

Postat pe: 07-01-2013
(0)

Ingrediente

Pentru 4 portii:
50 g unt
1 ceapa taiata foarte marunt
3 morcovi razaliti fin
80 ml vin alb
2 catei de usturoi mici razaliti fin
2 lingurite coriandru praf
250 g orez arborio/risotto
1 3 l supa de pui/legume sau 13 l apa + 1 1/2 cub organic de pui/ legume
1 lingurita salvie
125 g mozzarella de bivolita rupta in bucati mici
30 g Parmigiano Reggiano razalit fin
sare de mare si piper proaspat macinat

Mod de preparare

Caliti ceapa si morcovii in unt cu putina sare intr-o tigaie mare sau cratita la foc mic 10-15 minute. Puneti usturoiul, coriandru, salvie (daca e uscata), orezul si amestecand foarte bine lasati inca un minut. Turnati vinul, reduceti 1 minut apoi adaugati un polonic de supa de pui. Amestecati continuu pana cand lichidul este absorbit dupa care mai adaugati un polonic de supa. Repetati procesul pana orezul este fiert si risotto are o textura cremoasa.

Puneti bucatile de mozzarela, parmezan, salvie daca este verde, asezonati apoi amestecati bine.

Portionati si optional garnisiti cu extra parmezan sau salvie/patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Risotto cu Morcovi si Mozzarella de Bivolita" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Risotto cu Morcovi si Mozzarella de Bivolita