Primavara in Farfurie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Primavara in Farfurie

Ingrediente

  • Orez o cana
  • ciuperci 10 bucati mai mari
  • o ceapa mare
  • sare, piper dupa gust
  • morcovi mici (baby carrots)
  • un cub de supa de pui (knorr)
  • fasole verde 250 gr sau mai mult
  • 3 rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • patrunjel tocat
  • marar tocat

Mod de preparare

Se pune la fiert orezul in apa care clocoteste si in care s-a pus si cubul de supa de pui. In timpul asta se pune pe aburi la fiert fasolea verde spalata si cu capetele taiate. Daca este prea lunga se taie in doua sau trei. Se lasa la fiert pe aburi circa 10 minute se scoate si se pune intr-o tigaie cu foarte putin ulei cu rosile dacojite si taiate marunt si usturoiul pisat.

Se pun la foc pentru vreo 2 -3 minute amestecand mereu. Se scot din tava se pun pe un platou. Se pune la fiert la aburi, din nou, morcovii mici (baby) si se tin pentr 10 minute (circa), se iau de pe aburi, se pun pe platou langa fasolea verde. Orezul se scoate din cratita (daca deja este fiert), se pune in forme de savarine care au fost captusite cu folie de plastic, se acopera cu folia si se lasa la racit.

Se curata ciupercile, se spala, se taie coditele de la ele marunt si se pun la foc intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata peste ele si se prajesc pentru cateva minute (pana scade apa care o lasa ). Dupa ce s-au luat de pe foc, se adauga putin orez fiert si patrunjel tocat si marar tocat, se amesteca bine si se umplu ciupercile.

Se aseaza in tigaie cu ulei, se acopera cu un capac si se tin la foc asa acoperite ( focul sa fie mic) cateva minute. Se servesc cu orez si zarzavaturi fierte la aburi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Prajitura Raffaello
Bucataras.RO

Prajitura Raffaello

Sunt ataat de entuziasmata sa va prezint una din cele mai bune prajituri cu cocooosss          ...

Prajitura Raffaello
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!