Placinta Ciobanului (Shepherd's Pie)

Complexitate
redusa
Placinta Ciobanului (Shepherd's Pie)

Ingrediente

  • 8 cartofi mari sau 10 mijlocii
  • 2 linguri de margarina (eu am folosit ulei de coconut)
  • 125 ml lapte de orez (am pus lapte de coconut)
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 2 linguri de ulei de masline (tot ulei de coconut am folosit)
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 2 catei de usturoi (am pus 5)
  • 2oo gr ciuperci cremini
  • 200 gr supa de linte groasa (lichid foarte putin)
  • 2 linguri de vin alb (optional)
  • 1 lingura de sos de soia
  • 2 lingurite de arome care va plac (am pus cimbru si busuioc)
  • 3 linguri de faina (sau amidon alimentar)
  • 300 gr spanac crud
  • pesmet (am folosit panko)

Mod de preparare

Se curata, se spala si se taie cuburele, cartofii. Se pun la fiert in apa cu sare. In timpul fierberii lor se pregateste restul. Se curata si se taie ceapa, ciupercile si usturoiul. Se pune uleiul in vas si se prajeste ceapa in el.

Cand este sticloasa se adauga ciuperciloe curatate si feliate, se mai prajesc impreuna pana lasa apa si apoi se evapora, se adauga apoi vinul (daca folositi) si se lasa pe foc pana se evapora dupa care se adauga supa de linte scursa de lichid dar nu de tot (trebuie sa mai aveti putin lichid in ea).

Se ia de pe foc, se adauga usturoiul pisat si frunzele crude de spanac. Se amesteca sa se uniformizeze. Intr-un vas separat se pune faina si se amesteca cu lichid din supa apoi se toarna peste amestecul de ciuperci si linte si se ai da un clocot pana se ingroasa. Se drege de sare si piper.

Se adauga frunzele de spanac si se amesteca din nou, trebuie sa aveti un amestec destul de grosut, un amestec care sa nu curga dar care sa fie totusi destul de moale.

Se ia o tava mica sau o forma de sticla, rotunda si rezistenta la cuptor, se unge cu ulei si se presara pesmet pe fundul ei si pe margini. Stratul de pesmet de pe fundul tavi trebuie sa fie ceva mai grosut, circa 1/2 cm.
Se aseaza apoi peste pesmet amestecul de linte si ciuperci.

Se scurg cartofii se preseaza, se amesteca cu margarina (in cazul meu cu uleiul de coconut) si se adauga laptele pe care il folositi, atat cat sa obtineti un pireu mai grosut care se pune in tava peste ciuperci si linte. Se da la cuptor pana cartofii au prins o crusta aramie.

Se scoate din cuptor, se lasa la racit dupa care se feliaza si se serveste simplu sau cu o salata langa el.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Chec de Post
4
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
5
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Parteneri
Chiftele de porc cu cartof si susan
Bucataras.RO

Chiftele de porc cu cartof si susan

Chiftele de porc cu cartof si susan
Lasagna vegetariana
Culinar.RO

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe