Pilaf cu Dovlecei, Mazare si Porumb

Postat pe: 09-10-2013
(0)

Ingrediente

1 ceapa, tocata marunt
1 legatura de ceapa verde, tocata rondele
2 linguri ulei
2- 3 dovlecei
140 g orez
coaja rasa de lamaie, dupa gust (optional)
275 ml supa de legume
1 ardei gras, rosu, taiat cubulete
1 cutie boabe de porumb
100 g boabe de mazare din conserva sau congelate
2 linguri zeama de lamaie
1 legatura marar verde, tocat marunt
sare
piper proaspat macinat

Mod de preparare

Caliti ceapa si ceapa verde in uleiul incins pana se inmoaie.

Adaugati dovleceii curatati si taiati cubulete si sotati inca cateva minute.

Puneti orezul, coaja rasa de lamaie (optional), supa, acoperiti vasul cu un capac si lasati sa fiarba, la foc mic, pana cand lichidul se absoarbe aproape tot si orezul incepe sa se inmoaie.

Adaugati ardeiul si fierbeti in continuare pana ce orezul este facut. La nevoie, completati cu inca putina supa fierbinte.

La sfarsit, inglobati boabele de porumb, de mazare, zeama de lamaie si lasati pe foc inca 2 min, amestecand ocazional, apoi condimentati cu marar verde, tocat marunt, sare si piper, dupa gust.

Serviti pilaful cat este cald, presarat cu marar verde, simplu sau ca garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pilaf cu Dovlecei, Mazare si Porumb" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pilaf cu Dovlecei, Mazare si Porumb