Pilaf cu Cartofi (Reteta Bunicii Mele)

Postat pe: 07-03-2012
(1)

Ingrediente

1 cana (250 ml) orez
550 ml supa de carne (sau de zarzavat)
f500-600 gr cartofi cintariti cu coaja (3 cartofi) sare
boabe de piper
ulei

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
- Spalati orezul de 3 ori in apa rece si il scurgeti, trebuie sa piarda o mare parte din amidon.
- Curatati si spalati cartofii si ii taiati in felii cit mai subtiri puteti.
- Sarati moderat cartofii si orezul caci si supa este deja sarata.

- Ungeti fundul unei cratite (sau o tava) cu ulei si apoi asezati un strat de cartofi felii, presarati orezul intr-un strat gros cit stratul de cartofi pe toata suprafata cartofilor si apoi asezati un alt rind de cartofi si din nou orez si tot asa pina cind terminati toate ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi. Impreuna cu orezul adaugati si boabe de piper ici si colo.

- Incalziti supa si o varsati fierbinte peste straturile de cartofi si orez, trebuie sa acoperiti bine o idee peste nivelul cartofilor si al orezului. Oricum daca mai este nevoie de zeama, credeti intre timp ca a scazut prea mult si orezul nu este fiert puteti sa mai adaugati cu o lingura supa obligatoriu calda, insa nu cred ca este nevoie, eu nu am pus, orezul era deja umed (nu l-am scurs chiar de tot).

- Puneti in cuptorul deja incalzit si coaceti fara capac la foc mediu 190°c pina cind orezul si cartofii absorb toata supa, sunt fierte (am facut proba cu o scobitoare de frigaruie cu care am intepat pina la ultimul strat de pe fundul oalei si am observat ca erau copti cartofii). La suprafata cartofii trebuie sa rezulte putin prajiti, cu crusta (puteti sa puneti oala / tava) citeva minute (2-3) sub grill.
Lasati pilaful 5-10 minute sa se odihneasca inainte de a-l servi, se poate chiar pregati cu o zi inainte.

nota: eu am folosit supa de gaina
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pilaf cu Cartofi ( Bunicii Mele)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

popicanul
•  10.03.2012 11:18:01

era bine sa fie si cate un strat de carne macinata.parca e mai gustoasa asa .e o idee

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pilaf cu Cartofi (Reteta Bunicii Mele)