Ingrediente

Orez 300 gr
Prune afumate 500 gr
2 cepE
2ardei grasi
Ulei 50ml
Piper boabe
Busuioc
Menta
Miere de albine
Sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Orezul va fi spalat in 2-3 ape reci spre a indeparta orice urma de amidon, dupa care 30 min se lasa la umflat in putina apa. Prunele afumate le spalam in apa calda si le tragem un clocot rapid si iute pana se umfla si isi revin la forma initiala.

Aurim ceapa si ardeiul gras in ulei la care punem doua linguri de miere de albini, sau ardem doua lingure de zahar si punem peste ceapa si ardei.

Orezul umflat, si prunele prefierte le asezam peste ceapa, turnam zeama de prune din cea care am clocotit prunele, dam cu sare si piper, si la focul cel mai mic lasam sa si faca de cap orezul nostru.
In momentul in care se apropie de suprafata orezul nostru il dam deoparte lasandui putina zeama sa se lafaie in voie.

Acoperit cu un capac dupa un sfert de ora se poate servi
La servire se alaturaverdeata, un laptar cu chisleag fece din zamnic, capacit cu un strat consistent de smantana grasa si untoasa
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Orez cu Prune Afumate" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  04.02.2013 12:08:45

Daca ai avut indrazneala sa aduci laptarul cu chisleag,tranteste si o mamaliga sanatoasa .iar toate vor fi un deliciu de neiertat

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Orez cu Prune Afumate