Musaca Invelita in Teci

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Musaca Invelita in Teci

Ingrediente

  • 5 cartofi mai mari un pic ca pumnul
  • o mana zdravana de teci de fasole verde din cele mai lunguiete
  • 1 lingura de cascaval ras
  • un ou
  • 300 g carne tocata amestec porc cu vita
  • 1 ceapa mica
  • 4 graunti de usturoi
  • 1 lingurita de crema de branza cu smantana Apetito
  • 1 lingura doua de unt
  • o lingura de pesmet
  • sare
  • piper
  • 1/2 ardei rosu capia
  • 1 lingurita smantana
  • 1 bucata de praz cam cat palma
  • 1 morcov mic
  • 2 linguri pasta de tomate
  • un pic de ulei
  • 2 ciuperci champignon proaspete
  • O gramada de lucruri, dar iese tare buna!

Mod de preparare

Incepem prin a ferbe cartofii in coaja in apa simpla. Apoi, separat, in alta oala, fierbem apa cu putina sare si oparim tecile, le mai lasam un pic sa nu fie fierte de tot si molesite, doar aldente. Apoi tocam marunt ceapa, ardeiul, prazul, usturoiul si le calim in putin ulei, 2 linguri acolo. Apoi adaugam si carnea tocata si amestecam din cand in cand si apoi si pasta de tomate. Dam un praf de sare si piper si oprim focul fiindca se mai fac si in cuptor, ideea era sa mai scapam de zeama si sa capete un usor gust de caleala.

Apoi pasam cartofii fierti bine si curatati de coaja si ii amestecam cu unt, sare, crema de branza si smantana.

Pregatim vasul de portelan uns cu unt bine de tot si apoi tapetat cu pesmet. Punem primul strat de piure. Apoi amestecul de carne si legume apoi asezam pe margine impingand usor catre baza si putin indiagonala tecle de fasole verde. Apoi punem iar piureul ramas. Deasupra de tot turnam un ou batut amestecat cu o lingura de cascaval ras si apoi aseza si cele 2 ciuperci taiate in cate 6-8 trinughiuri. Bagam la cuptorul care trebuie sa fie incins dinainte si lasam sa se rumenesca. S-ar putea sa mai apara la suprafata zeama pentru ca lasa si ciupercile si mai e si cascavalul care lasa grasime plus untul care se topeste. Aceasta zeama se poate aduna cu usurinta cu o lingura de deasupra.

Cand s-a rumenit frumos scoatem si servim calda! Este deosebit de gustoasa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor

De ceva vreme am salvat in retete favorite aceast preparat al bucatarasului Costeo si m-am gandit ca ar fi timpul sa-l...

Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola