Mincare de Linte in Stil Indian

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mincare de Linte in Stil Indian

Ingrediente

  • 500 g linte
  • 3-2 cartofi
  • Ceapa rosie, alba si verde (stim ca le au cu culorile )
  • 3-4 catei de usturoi
  • Rosii
  • Ardei rosu
  • ardei verde
  • Menta
  • Curry
  • Ulei
  • sare

Mod de preparare

Punem intai de toate lintea la inmuiat (nu mai mult de-o ora, daca o punem in apa calda si-o mentinem la aceasta temperatura).

Ora asta va trece repede fiindca avem de curatit cepele, cartofii, ardeii, usturoiul, rosiile, apoi de imbucatatit pe dansele cum ne trece prin cap clipocit.

Incingem cuptorul, evaluam din ochi o tava cuprinzatoare si-o ungem bine cu ulei din belsug. Scurgem lintea de apa in care s-a inmuiat si impreuna cu toate cele de mai sus o trantim de la mica inaltime in tava; acoperim cu orice fel de zeama: apa in care s-a inmuiat lintea, suc de rosii, supa de legume sau carne ori o combinatie din toate astea, inclusiv zeama de robinet :)).

Avand acum un fel de supa putem amesteca in tava fara ca rosiile sa se faca praf si condimentam cu menta, curry, sare. Punem la cuptorul preincalzit si-o lasam timp de o ora (sau pana cand zeama scade simtitor - avem o mancarica de-acum si nu o supa - atunci e gata)

Este f. gustoasa si f. simplu de facut (mi-a luat mai mult timp s-o scriu decat am facut-o)

Serviti in farfurii cu margini largi pe care le imbracati cu rondele de rosii, ardeiuri de toate culorile si ceapa rosie.

Trebuie sa mai adaog ca-i musai s-o mancati cu mana si lipia in loc de tacamuri?

Mancarea asta merge la fel de bine si cu carne (de pui, porc) doar ca inainte de-a pune claie peste gramada ingredientele, parpaliti bine bucatile de carne.

Pofta buna, dac-o incercati
Cea mai simpla formula de-a gati lintea vine de la poporul care gateste doar cand nu sta in pozitia "lotus".

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Snitel de pui in pesmet cu garnitura de ciuperci si orez.
Bucataras.RO

Snitel de pui in pesmet cu garnitura de ciuperci si orez.

Snitelul din piept de pui este mult mai light decat snitelul din carne de porc

Snitel de pui in pesmet cu garnitura de ciuperci si orez.
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola