Melitzanes Imam (ghiveci de Legume la Cuptor)

Postat pe: 01-02-2013
(0)

Ingrediente

1 vanata
1 cutie de rosii taiate marunt
1 lingura de pasta de tomate
1 ceapa feliata
1 lingura de usturoi pisa
1 lingurita de scortisoara macinata
3 linguri de ulei de masline
sare si piper
dupa gust

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:10min
Se pre-incalzeste cuptorul la 175C.

Se taie vanata in doua, de-a lungul, si i se scoate pulpa, lasand o coaja de cca 1cm. Pulpa se pune separat, pentru a fi folosita mai tarziu. Cojile de la vanata se pune intr-o tava, se picura putin ulei peste si se baga la cuptor, pentru aproximativ 30 de minute sau pana se inmoaie.

Intre timp, pulpa de la vanata se taie marunt. Se pun la incalzit 2 linguri de ulei, la foc mediu. Se adauga ceapa si usturoiul; se prajesc, amestecand impreuna, pentru cateva minute. Se adauga vanata taiata marunt si se lasa la prajit. Se amesteca bine rosiile din cutie cu pasta de tomate. Se adauga peste legumele din tigaie si se prajesc in continuare, la foc mic.

Se scot cojile de vinete din cuptor si se umplu cu amestecul din tigaie. Se presara scortisoara si se baga din nou la cuptor pentru inca 30 de minute.
Se serveste cu couscous sau orez si se poate presara cascaval pe deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Melitzanes Imam (ghiveci de Legume la Cuptor)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Melitzanes Imam (ghiveci de Legume la Cuptor)