Mancare cu Ciuperci Pleurotus

Complexitate
redusa
Mancare cu Ciuperci Pleurotus

Ingrediente

  • -500 g ciuperci pleurotus
  • -5- 6 catei de usturoi
  • -2 linguri unt clarificat (ghee) sau unt ori ulei de masline
  • -1/2 legatura patrunjel sau marar verde
  • dupa preferinte, tocat marunt
  • -1 lingura rom alb sau coniac
  • -cimbru, dupa gust
  • -200 g smantana si / sau cascaval ras
  • -sare
  • -mix de piper (rosu, negru, verde), proaspat macinat, dupa gust

Mod de preparare

Spalati bine ciupercile si puneti la scurs. Taiati-le fasii subtiri, apoi amestecati-le cu restul ingredientelor, mai putin smantana si / sau cascavalul si mix-ul de piper. Puneti compozitia intr-un vas yena sau de lut si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 30- 40 min sau pana ce zeama lasata de ciuperci scade aproape complet.

Spre final, cand ciupercile sunt aproape facute, turnati deasupra smantana sau numai cascavalul, ori amandoua si dati din nou la cuptor pentru inca 10 min.

Serviti cu 1 lingura de smantana deasupra si presarat cu mix-ul de piper, proaspat macinat sau alaturi de garnitura preferata.
Puteti inlocui untul clarificat cu unt sau ulei, dar nu va fi la fel de gustos.
Nu depasiti timpul de preparare al ciupercilor pleurotus deoarece se usuca si capata consistenta cauciucului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Bucataras.RO

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola