Kabobs de Legume cu Orez

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Kabobs de Legume cu Orez

Ingrediente

  • 1 ardei rosu
  • 1 dovlecel (zucchini)
  • 12 ciuperci proaspete
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de otet de vin rosu ptr gatit
  • 1 cana de orez
  • 1 rosie (optional)
  • 50 gr cascaval ras (optional)

Mod de preparare

Ardeiul se taie in 12, la fel si dovlecelul sau zucchini si ceapa. Se marineaza in felul urmator: intr-o punga se pun toate legumele taiate se toarna in punga peste legume cele 2 linguri de ulei de masline si cele 2 linguri de otet de vin rosu, sare si piper, se inchide sau se leaga punga la gura si se scutura bine ca sa se acopere cu lichidul peste tot. Se lasa la frigider pentru 15 minute.

Intre timp se spala orezul si se pune apa la fiert. Cand a inceput apa sa fiarba si punem orezul in apa, scoatem legumele de la frigider si incepem sa le punem pe betisoare de frigarui care, daca sunt de lemn se inmoaie inainte in apa, se aseaza frigaruile obtinute pe o tava si se dau la cuptor la gril pana se coc bine, din cand mai le ungem cu pensula cu lichidul scurs din ele in tava. . Legumele nu se acopera in gril.

Intre timp se face orezul cu condimentele care le doriti (eu am pus, sare piper, coditele de la ciuperci, ceapa tocata, si frunze uscate si maruntite tare mult de patrunjel, busuioc, leustean, cimbru si cred ca am avut si tarhon.

Nu mai tin minte cum am facut amestecul de frunze ptr ca de regula usuc plantele pe masura ce le iau din gradina si le amestec intre ele dupa ce le-am maruntit bine de tot. Din amestecul asta de frunze folosesc mereu la mancaruri de gen orez sau la paine prajita.

Dupa ce orezul este gata il pun pe un platou si scot si frigaruile din gril, si e gata mancarea. Se poate manca direct cum este sau daca nu este post se poate rade cascaval peste frigarui, sau se poate pune putin iaurt degresat deasupra.

Daca este post se sare peste cascavalul ras sau se foloseste branza tofu (cui ii place). In afara postului se consuma cu iaurt sau cascaval

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Ciuperci cu ceapa verde,rosii cherry si smantana
Bucataras.RO

Ciuperci cu ceapa verde,rosii cherry si smantana

Un pranz rapid si delicios :)

Ciuperci cu ceapa verde,rosii cherry si smantana
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola