Ingrediente

Iutari albi si roscovi
sare
frunze de stejar
mere verzi
galbene si rosii apa
marar uscat
morcov
telina frunze

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Curatam iutarii si roscovii de pamant si resturi de frunze ii clatim in doua trei ape caldute si i punem la fiert timp de o jumatate de ora. Ii scoatem afara si in zaema in care au fiert punem sare sa stea oul deasupra si mai fierbem apa inca o jumatate de ora.

Spalam fructele cu apa rece si morcovul spalat il taiem rondele.
Separat pregatim un borcan mare si incepem sa asezam in straturi iutarii merele, rondelele de morcov, frunzele de stejar, frunzele de telina.

Mararul il punem ultimul deasupra la gura borcanului.
Umplem borcanul cu saramura fiarta si racita iar la urma mai punem 250 de gr de sare pentru orice eventualitate.

Borcanul sigilat si dus in zamnic la racoare.
Este un produs conservat din vara pentru nevoile familiei din timpul iernii
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Iutari la Saramura" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  13.02.2013 12:11:26

din pragul acesta putem usor sa facem si sa desfacem retete cu iutari de post si de dulce,
. Talent aveti asa ca apucativa de treaba

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Iutari la Saramura