Gulas Fara Carne

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Gulas Fara Carne

Ingrediente

  • -2 litri apa
  • -1,5kg cartofi albi
  • -500g ardei (rosu si verde/galben)
  • -2 cepe
  • -3 tije de telina
  • -1 dovlecel
  • -2 rosii
  • -5 morcovi
  • -2 linguri ulei de masline
  • -2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • -2 linguri pasta de tomate
  • -1 foaie de dafin
  • -frunze de telina
  • -frunze de patrunjel
  • -sare
  • -piper
  • -boia dulce

Mod de preparare

Ardeii se spala, se invelesc in folie de aluminiu si se coc in cuptor. Daca vreti, puteti folosi si ardei cruzi. Copti se scot din folie si se lasa la racit.

Apoi se curata, se spala si se taie ceapa, morcovii, tijele de telina, dovlecelul si cartofii. Fiecare leguma se pune separat, dupa ce e taiata.

Se pune o oala la foc cu lingurile de ulei de masline si lingurile de ulei de floarea-soarelui, iar cand uleiul incepe sa sfaraie se pune ceapa si se lasa la foc mic sa se caleasca. Pana ceapa devine sticloasa, se curata de piele, se spala si se taie ardeii. Cand ceapa prinde o culoare cat de cat transparenta, se pun peste ea ardeii taiati si se lasa la calit impreuna pentru cca. 5 minute.

Dupa cele 5 minute se pun si morcovii si tijele de telina, se amesteca bine si se lasa la calit pentru inca cca. 5 minute.

Cand s-au scurs si urmatoarele 5 minute, se adauga 500ml apa, sare, piper, boia si foaia de dafin si se lasa la fiert totul. Se adauga, cate 500ml de apa de fiecare data.

Pe cand se adauga apa pentru a treia oara, se pun si zucchinele/dovlecelul.

Cartofii se pun la fiert, separat, asadar se fierb de jumatate, apoi se scurg de apa si se lasa deoparte.

Rosiile se oparesc in apa clocotita, apoi se curata de pielita si se lasa la racit. Rosiile reci se taie cuburi.

Cand zucchinele/dovlecelul, sunt patrunse aproape complet, se adauga cartofii. Se mai adauga cei 500ml de apa ramasi, rosiile taiate, se potriveste de sare si piper si se mai lasa totul la fiert pana cand cartofii sunt perfect patrunsi.

Inainte de a opri focul, se adauga frunzele taiate si pasta de tomate.

Gulasul e perfect caldut si merge tare bine cu castraveti murati.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

r

radu sile • 29 Noiembrie 2022, 22:21 Ai cumva si o reteta de legume cu orez?
Spune-mi!!!!
O seara frumoasa!!!!!

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Dulceata de nuci
Bucataras.RO

Dulceata de nuci

M-am ambitionat anul asta sa fac dulceata de nuci pentru ca nu mai mancasem din copilarie. Am folosit 3 randuri de manusi si...

Dulceata de nuci
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!