Gratin cu Dovlecei si Orez

Postat pe: 19-01-2014
(0)

Ingrediente

1,8 kg dovlecei tineri, curatati de coaja
4 oua
500 g branza de vaci ( stoarsa bine de zer) / feta
10 linguri orez, arborio / basmati
6 linguri faina de porumb / faina alba
3 catei de usturoi, pisati
1 lingurita boabe de coriandru, zdrobite
1 legatura patrunjel verde / marar, tocata marunt
sare
piper, proaspat macinat
100 ml ulei de masline
Pentru uns si tapetat tava: ulei si faina de malai / pesmet
Pentru topping
3 linguri faina de malai / pesmet
2 oua
200 ml iaurt

Mod de preparare

Curatati dovleceii de coaja. Radeti-i pe razatoarea cu gauri mari.
Adaugati ouale, branza de vaci / feta, orezul, faina de malai, usturoiul pisat, coriandrul zdrobit, patrunjelul / mararul verde, tocat marunt, omogenizati si condimentati cu sare, piper, dupa gust. Inglobati uleiul.
Puneti amestecul intr-un vas termorezistent, uns cu ulei si tapetat cu faina de malai / pesmet.
Nivelati si presarati uniform deasupra, faina de malai / pesmet.
Separat, bateti ouale cu iaurtul si turnati peste stratul de faina.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 60 min, la 180 grade sau pana ce este facut si prinde deasupra o crusta frumos aurita.
Lasati sa se racoreasca putin in vas, apoi portionati.

Serviti gratinul simplu, caldut sau rece.
Ideal pentru o cina, simplu sau asociat cu un sos de rosii ori iaurt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gratin cu Dovlecei si Orez" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gratin cu Dovlecei si Orez