Gnocchi din Faina de Castane

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Gnocchi din Faina de Castane

Ingrediente

  • pentru 3 portii maricele sau 4 ca de restaurant
  • 200 gr faina de castane
  • 100 gr faina alba 00
  • un praf de sare
  • cca 300 ml apa calduta

Mod de preparare

Treceti prin sita ambele tipuri de faina si le puneti intr. Un castron, adaugati sarea si varsati jumatate din apa, amestecati totul cu o lingura si adaugati incet restul de apa* framintind cu mina. Daca gresiti si puneti prea multa apa mai adaugati putina faina. Trebuie sa rezulte un aluat compact dar care nu se lipeste de miini. Ca o plastilina.

Presarati faina alba pe planseta si rasturnati aluatul, il framintati putin daca e nevoie si iil rasuciti ca sa obtineti un sul cu diametrul de 1-1. 5 cm. Taiati bucati de cite 1 cm si treceti fiecare bucata pe ustensila speciala pentru gnocchi sau in lipsa pe dintii unei furculite sau pe razatoarea pentru coaja de lamiie (or sa rezulte niste mici arici si nu dungi ca pe furculita sau pe unealta speciala) sau apasati cu un deget pe fiecare bucatica ca sa obtineti o mica adincitura.

Toate aceste operatiuni sunt folositoare pentru ca gnocchi sa fiarba bine si mai ales sa se lipeasca condimentul/ sosul pe ei.

Puneti o oala cu apa la fiert si exact cum trebuie sa facem cind fierbem pastele fainoase numai cind incepe sa clocoteasca adaugam putina sare si tot atunci si gnocchi. Trecem cu o lingura sau cu paleta cu gaurele pe sub gnocchi pe fundul oalei ca sa fim siguri ca nu se lipesc intre ei sau de oala desi nu trebuie sa se intimple asa ceva daca i-ati pus in apa clocotita.

Micsoram focul si lasam sa fiarba mocnit, nu trebuie sa clocoteasca, pina cind gnocchi se ridica la suprafata toti. De acum ii mai lasam 30 secunde sau 1 minut si apoi ii " pescuim" cu paleta cu gaurele si ii asezam in castronul in care ii vom servi impreuna cu sosul care ne place.

Eu am facut 2 sosuri care merg foarte bine cu gustul dulce al fainii de castane:
1. o fonduta simpla de brinza Gorgonzola: am pus brinza taiata cuburi sa se inmoaie cu citeva linguri de lapte sau de smintina nefermentata si apoi le-am incalzit putin pe foc pina cind s. au topit si a rezultat o crema

2. Varza creata din cea de tip Savoy taiata subtire dar nu chiar atit de subtire ca pentru varza calita si fiarta in apa cu sare pina se inmoaie. Apoi scursa bine si pusa intr-o tigaie cu 1 lingurita de ulei pentru 1/2 de varza, sare si putin ardei iute. Lasate 3-4 minute pe foc amestecind usor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Desert prajitura cu zmeura
Bucataras.RO

Desert prajitura cu zmeura

"Retete de suflet"

Desert prajitura cu zmeura
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola