Ingrediente

1 ceapa
2 dovlecei
1 vinata
250 gr ciuperci
1 cutie de rosii fara pielita in suc de rosii
1-2 catei de usturoi
sare si piper
2 linguri de ulei de masline
1 lingurita de zahar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
O ceapa curatata o taiem in felii foarte subtiri. Punem intr-o cratita (tuci) 2 linguri de ulei si ceapa tocata, saram si lasam la foc foarte mic sa se inabuse pina cind se inmoaie foarte bine,. La sfirsit adaugam o lingurita de zahar sa se caramelizeze.

Adaugam zucchini/dovlecii taiati in bucati mari, vinata in cuburi, ciupercile curatate si taiate in 2 daca sunt mari sau intregi daca sunt mici.

Adaugam si usturoiul, cateii intregi sau tocati marunt si coacem totul pina cind legumele sunt gata.
In ultimele minute adaugam pulpa de rosii, foile de dafin si mai lasam sa fiarba (5*10 minute maxim).

Piperam.
Este foarte bun si cald dar mai ales rece cu piine sau daca va mai ramine puteti folosi ca un condiment (sos) la paste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ghiveci Rece de Vara" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

mirelaoscarsson
•  26.08.2011 18:51:39

are gust mai bun, daca se adauga zahar? si de ce caramelizat?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ghiveci Rece de Vara