Alegem fasolea, o spalam si daca nu avem oala minune, e de preferat sa o punem la inmuiat de cu seara in apa rece. Daca avem kukta(oala cu presiune) spalam fasolea si o punem la fiert impreuna cu morcovul, patrunjelul, 1ceapa, 3 catei de usturoi intregi, si 1 lingura sare si 2 foi dafin. In cca 40 minute e bine fiarta.
Se strecoara in asa fel incat zeama in care a fiert fasolea nu se arunca, se scot bucatile de legume cu care le-am fiert. Se pune fasolea intr-un vas si cu un zdrobitor, zdrobim boabele de fasole.
Adaugam la el un pic de zeama cat sa se subtieze un pic si apoi turnam intr-un ciur fasolea zdrobita si incepem cu o lingura de lemn sa frecam fasolea in ciur in asa fel incat sa se pasireze miezul in alt vas si hoaspele sa ramana in ciur. Daca mai e nevoie putem adauga la fasole un pic de zeama sa se poata freca mai bine.
Dupa ce am terminat de frecat fasolea taiem marunt 2 cepe si pisam 2 catei de usturoi. Se pune la incins cca 150 ml ulei si calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam boia dulce (eu am pus 1 lingura ) amestecam bine si punem deasupra fasolea frecata (pasirata) si lasam sa se intrepatrunda bine cu ceapa calita.
Daca vi se pare ca fasolea este prea groasa mai puteti adauga un pic de zeama in care a fiert. Se potriveste de gust cu sare daca mai e nevoie.
Se poate adauga daca doriti si 2 catei de usturoi pisati cu care lasati sa dea una doua clocote.
Se serveste ca mancare de post cu paine proaspata cu muraturi, sau cu ardei copti. Dar la fel de bine se asorteaza si cu carnaciori afumati sau chiftele.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorMărturisesc că am descoperit foarte târziu spanacul, dar mi-a plăcut foarte mult de prima dată. Așa că de atunci...
Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branzaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii