Dovlecei cu Urda, la Cuptor

Complexitate
redusa
Dovlecei cu Urda, la Cuptor

Ingrediente

  • -4-6 dovlecei
  • -600 g urda, cas, telemea, in cantitati egale
  • -2 linguri faina
  • -2 linguri amidon
  • -300-500 ml lapte
  • -1-2 linguri unt
  • -1 legatura marar verde, tocat marunt
  • -100 g cascaval ras
  • -7 linguri iaurt
  • -2 oua
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Curatati de coaja dovleceii, taiati-i in rondele, presarati-i cu sare si lasati-i la scurs.

Intre timp, faceti un sos alb: caliti putin faina in unt incins, stingeti cu 3 linguri de iaurt, amestecati, adaugati pe rand din lapte si amestecati de fiecare data. Sosul trebuie sa ramana ca o smantana groasa, iar daca are tendinta de a se ingrosa prea tare, luati putin vasul de pe foc.

Dizolvati amidonul in putin lapte rece si puneti-l peste sos, omogenizati, apoi adaugati amestecul de branzeturi si mararul. Lasati inca cateva minute pe foc, amestecand continuu si condimentati cu sare si piper.

Ungeti cu unt un vas termorezistent. Asezati un strat de dovlecei scursi, astfel incat rondelele sa se suprapuna putin, imbracati si marginile. Puneti peste dovlecei 1/2 din sosul alb. Nivelati, puneti restul de dovlecei si de sos.

Turneti deasupra, in strat uniform, un amestec obtinut din oua batute usor cu restul de iaurt. Presarati generos cu cascaval ras si dati la cuptor pentru 35-45 min, pana se rumeneste frumos si se formeaza deasupra o crusta.

Serviti cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce
Bucataras.RO

Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce

Am trecut si la nivelul doi, pâinici dulci ;)

Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!