Pasul 1. Taiati varza pe jumatate
Indepartati toate frunzele ingalbenite sau vestejite. Taiati varza pe jumatate prin cotorul dens, printr-o apasare ferma, folosind un cutit de bucatarie. Aveti grija ca multe verze sunt compacte, greu de taiat in doua si mai ales, sa nu se invarta pe blatul de lucru in timp ce faceti aceasta operatiune.
Pasul 2. Taiati in sferturi
Asezati jumatatile de varza cu partea taiata in jos si taiati-le pe lungime, prin cotor.
Pasul 3. Indepartati cotorul
Asezati un sfert de varza pe tocator cu o fata taiata in jos. Folosind un cutit pentru curatat, indepartat cotorul. Repetati operatiunea si cu celelalte sferturi.
Pasul 4. Taiati varza in felii sau zdrente
Taiati fiecare sfert de varza transversal, in felii subtiri, late de circa 6 mm sau cum cere reteta. Folositi-le ca atare sau desfaceti in zdrente.
Varza se desface in “ zdrente “ despartind foile de varza din feliile subtiri taiate anterior.
“ Zdrentele “ puteti sa le folositi la gatit sau la salata.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorEste o reteta foarte rapida, numai buna de pregatit atunci cand avem musafiri, dar si atunci cand se aduna familia la masa....
Pui cu Bere Neagra (Reteta Video)Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii