Cum se Taie Ceapa Cubulete

Complexitate
redusa
Cum se Taie Ceapa Cubulete

Ingrediente

    Mod de preparare

    Pasul 1: Taiati ceapa in jumatate
    Taiati ceapa necuratat in jumatate, pe lungime, pe la capatul radacinii, folosind un cutit de bucatarie. In felul acesta, ceapa este mai usor de curatat si ofera fiecarei jumatati o parte plata pentru stabilitate.

    Pasul 2: Curatati ceapa
    Taiati ambele capete ale fiecarei jumatati, indepartand capatul cu radacina (cea care are mustati), lasand o mica parte pentru a putea tine foile de ceapa laolalta si cel opus. Cu un cutit pentru curatat, prindeti capatul cojii fiecarei jumatati, dinspre partea unde a fost radacina si trageti de ea. Daca primul strat de coaja are bucati dure sau ca de hartie, indepartati-le si pe ele.

    Pasul 3: Taiati jumatatea de ceapa in felii
    Asezati jumatatea de ceapa pe un tocator, cu partea plata in jos si cu capatul opus radacinii spre dumneavostra.
    Tineti bine cu degetele, ambele parti laterale ale jumatatii de ceapa.

    Folosind un cutit de bucatarie, faceti o serie de taieturi in lungime, la distante egale, atat de groase, cat doriti sa fie feliile de ceapa.
    Folositi ca atare sau taiati cubulete.
    Pentru a obtine cubulete de ceapa, nu taiati complet feliile pana la radacina.

    Pasul 4: Taiati jumatatea de ceapa pe orizontala
    Intoarceti lama cutitului, astfel incat sa fie paralela cu tocatorul.
    Faceti o serie de taieturi orizontale, atat de groase, cat doriti sa fie la sfarsit cubuletele.

    Pasul 5: Taiati jumatatea de ceapa transversal
    Tinand inca jumatatea de ceapa cu degetele, taiati-o transversal in cubulete.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Obiceiuri si traditii culinare de Florii

    Obiceiuri si traditii culinare de Florii

    Obiceiuri si traditii culinare de Florii
    Pulpa de miel la cuptor

    Pulpa de miel la cuptor

    Pulpa de miel la cuptor
    Pasca Super Fina

    Pasca Super Fina

    Pasca Super Fina
    Cele mai apreciate rețete
    Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
    1
    Aperitive

    Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

    Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

    Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
    Biscuiti de la Bunica
    2
    Dulciuri

    Biscuiti de la Bunica

    Biscuiti de la Bunica
    Clatite cu dovlecel si branza
    3
    Aperitive

    Clatite cu dovlecel si branza

    Clatite cu dovlecel si branza
    Cozonac cu carne in foi de varza murata
    4
    Mancaruri cu carne

    Cozonac cu carne in foi de varza murata

    Cozonac cu carne in foi de varza murata
    Prajitura Fanta
    5
    Dulciuri

    Prajitura Fanta

    Prajitura Fanta
    Parteneri
    Moelleux au chocolat
    Bucataras.RO

    Moelleux au chocolat

    O prajitura frantuzeasca deosebit de delicioasa, de data aceasta cu Amaretto pentru un gust fin, minunat!

    Moelleux au chocolat
    11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
    Culinar.RO

    11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

    11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
    Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
    Gustos.RO

    Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

    Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

    Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
    Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
     Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
    Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
    Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
    Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
    Legenda romantică a brânzei Gorgonzola