Cum se Fierbe Hrisca

Complexitate
redusa
Cum se Fierbe Hrisca

Ingrediente

  • Pentru 4- 5 portii
  • -1 pahar hrisca
  • -2 pahare apa
  • -1 lingurita sare
  • pahar cu o capacitate 300 ml

Mod de preparare

Respectati intotdeauna raportul cereala uscata / apa de 1: 2 atunci cand fierbeti hrisca.
Spalati bine hrisca in 2-3 ape, indepartati impuritatile ce se ridica la suprafata apei si lasati la scurs.
Puneti la fiert apa cu sare.

Adaugati hrisca cand apa clocoteste, amestecati si asteptati pana ce incepe sa fiarba din nou.
Reduceti focul la minim, acoperiti vasul si lasati sa fiarba incet 15- 20 min, timp in care nu amestecati deloc.

Verificati daca hrisca a absorbit toata apa in care a fiert: adanciti o lingura in hrisca si vedeti daca mai este apa in mijlocul vasului;

-daca nu mai este apa, hrisca este facuta; retrageti vasul de pe foc, acoperiti-l cu un capac si lasati in asteptare 10 min pentru ca hrisca sa “ infloreasca “ si sa se patrunda bine;
-daca mai este apa, continuati fierberea inca cateva minute, cu vasul acoperit, fara sa amestecati. Dupa 2-3 min faceti inca o verificare.

Folositi dupa cum cere reteta.
De felul cum se fierbe hrisca depinde cat de gustoasa si estetica va fi mancarea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Moelleux au chocolat
Bucataras.RO

Moelleux au chocolat

O prajitura frantuzeasca deosebit de delicioasa, de data aceasta cu Amaretto pentru un gust fin, minunat!

Moelleux au chocolat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola