Ingrediente

1 conopida mai micuta
3-4 linguri de iaurt grecesc (sau orice iaurt mai gros)
2-3 linguri de unt
1 lingura smantana groasa
sare si piper dupa gust
parmesan ras
dupa gust (eu am pus circa jumatate de cana de 200 ml)
1 ceapa tocata marunt
2 catei de usturoi (sau unul daca nu va place gust pronuntat)

Mod de preparare

Conopida se curata de cotoare si de frunze dupa care se desface in buchetele.

Asezam buchetelele intr-un vas cu apa rece si spalam bine de tot.

Pregatim steamer-ul (daca nu avem aparatul, pregatim un vas cu apa peste care asezam un strecurator metalic in care asezam conopida, acoperim cu hartie de copt peste care asezam si folie de aluminiu, inchidem pe cat putem de bine ca sa nu iasa aburul pe dinafara) , punem in aparat apa exact cat trebuie, asezam in cosul aparatului buchetelele de conopida, punem capacul si lasam sa se fiarba la abur pana sant gata.

Intre timp curatam ceapa si usturoiul.
Cand conopida este gata o punem intr-un vas (sau food processor) impreuna cu untul, iaurtul, smantana, parmesanul, ceapa si usturoi, sare, piper si cu mixerul plonjor/food processor transformam in piure totul.

Se aromeaza dupa dorinta cu patrunjel/rozmarin/busuioc/cimbru, depinde de gust.

Eu am folosit rozmarinul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Conopida Piure" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Conopida Piure