Ciuperci Pleurotus la Gratar

Postat pe: 08-10-2013
(1)

Ingrediente

1 kg ciuperci pleurotus mai mari
4 linguri de ulei de floarea soarelui
1 lingura mustar
2 lingurite zahar
1 lingurita boia dulce
1 lingurita sare
1 lingurita boia iute
2 capatani usturoi mai mari (eu am pus 4 mai mici)
piper dupa gust

Mod de preparare

Ciupercile se spala bine, se taie coditele (acestea sunt prea tari si nu se fac bine pe gratar), lasandu-se doar palaria. Acestea se pun la scurs.

Intre timp se prepara sosul:
Usturoiul se zdrobeste si se freaca cu sarea si uleiul. Treptat se adauga restul de ingrediente pe rand: mustarul, boiaua dulce, boiaua iute, piper dupa gust (eu am pus foarte putin) si zaharul. Se omogenizeaza bine toate dupa care se adauga putin pe fiecare ciuperca si se intinde pe toata suprafata acesteia. Acest procedeu se repeta la toate ciupercile.

Ciupercile se aseaza una peste alta intr-un vas, se acopera cu o folie si pun la frigider pentru aproximativ o ora.

Dupa ce le-am scos de la frigider acestea se pun pe gratarul incins cu filamentele in sus, la foc potrivit. Se lasa aproximativ 7 minute pe o parte si 7 minute pe cealalta parte.
Cand s-au rumenit se iau de pe gratar si se serrvesc ca garnitura sau chiar ca fel principal la o masa de post.
Se poate adauga optional mujdei.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciuperci Pleurotus la Gratar" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

alexandruaioanei
•  12.02.2015 16:10:06

Ceva deosebit,voi incerca cu prima ocazie,promite un deliciu!!!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciuperci Pleurotus la Gratar