Ciuperci Pleurotus, la Cuptor

Complexitate
redusa
Ciuperci Pleurotus, la Cuptor

Ingrediente

  • -500-700 g ciuperci pleurotus
  • -1 legatura ceapa verde / 1 praz / 1 ceapa uscata
  • -1 ardei gras, rosu
  • -3 rosii mari sau 6 linguri cubulete de rosii in bulion
  • -broccoli, desfacut in bucatele
  • -1 legatura patrunjel
  • -1 legatura marar
  • -1/2 lingura faina
  • -250 ml vin alb demisec
  • -2-3 linguri smantana
  • -1/2 lingura faina
  • -ulei
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Curatati ciupercile si taiati-le feliute. Caliti ceapa / prazul in putin ulei incins, adaugati ciupercile si lasati la foc mic, amestecand, pana cand ciupercile incep sa se inmoaie in zeama lor.

Puneti ardeiul feliat, cubuletele de rosii in bulion, sare si piper dupa gust. Daca folositi rosii, le opariti, decojiti apoi, le taiati marunt si le adaugati peste ciuperci. Lasati in continuare pe foc, amestecand ocazional, pana ce ardeiul este aproape facut si zeama usor scazuta.

Adaugati faina dizolvata in smantana, vinul, buchetelele de broccoli, verdeata tocata, omogenizati si potriviti gustul de sare si piper. Transferati imediat intr-un vas termorezistent si dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 20- 25 min, la foc potrivit sau pana cand legumele sunt facute si sosul usor legat si scazut.

Serviti cat este cald, simplu sau ca garnitura langa fripturi ori preparate cu carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert prajitura cu nuci si crema caramel
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuci si crema caramel

Am achiziționat o cutie mare de lapte condensat caramelizat și am zis că ar fi păcat să nu pregătesc ceva bun cu ea....

Desert prajitura cu nuci si crema caramel
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola