Ciuperca Portabela Pane la Cuptor

Complexitate
redusa
Ciuperca Portabela Pane la Cuptor

Ingrediente

  • 1 ciuperca portabela
  • putin ulei de masline sau in spray
  • 6 linguri de panko (sau pesmet normal)
  • oregano uscat dupa gust
  • menta uscata dupa gust
  • patrunjel uscat dupa gust
  • busuioc uscat dupa gust
  • sare si piper, dupa gust
  • 4 linguri de pecorino (ras) sau alta branza dupa placul dvs

Mod de preparare

In primul rand, panko este pesmetul japonez .... cum este asta??
Nimic spectaculos .... e doar miezul de paine uscat, deci e alb la culoare. Forma sub care se usuca sau painea din care este obtinut, nu o cunosc, dar pot sa spun ca este un pesmet care nu absoarbe uleiul prea tare.

Deci se masoara pesmetul/panko si se pune intr-un vas, dupa care se amesteca cu restul ingredientelor, dupa dorinta si gustul dvs. Normal ca ciuperca nu se pune in amestec. Ea se curata de coaja si de lamele si se taie felii de grosimea degetului.

Se spala, se usuca cu un servetel absorbant, se unge cu ulei dupa aceia si asa umeda se tavaleste prin amestecul de pesmet, se preseaza putin ca sa se lipeasca bine faramiturile de paine.
Se aseaza pe o tava, una langa alta si se pun in cuptorul preancalzit la 350F (180C).

Se coc aproximativ 15 minute (sau pana feliile de ciuperca sant moi), dupa care se scot din cuptor, se stropesc cu ulei (spray) si se pun sub broil sau sub gratarul aragazului pentru 30 de secunde, numai cat sa prinda o usoara crusta aurie deasupra. Daca nu aveti gratar/broil atunci se poate lasa asa cum este, oricum pesmetul normal se prajeste suficient in cuptor.

Se scoate din cuptor, se decoreaza cu patrunjel si busuioc tocat, se serveste rece langa cateva felii de rosii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Prajitura cu crema mascarpone, ciocolata si capsuni
Bucataras.RO

Prajitura cu crema mascarpone, ciocolata si capsuni

Prajitura cu crema mascarpone, ciocolata si capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola