Ciuperca Portabela Pane la Cuptor

Postat pe: 24-06-2012
(0)

Ingrediente

1 ciuperca portabela
putin ulei de masline sau in spray
6 linguri de panko (sau pesmet normal)
oregano uscat dupa gust
menta uscata dupa gust
patrunjel uscat dupa gust
busuioc uscat dupa gust
sare si piper, dupa gust
4 linguri de pecorino (ras) sau alta branza dupa placul dvs

Mod de preparare

In primul rand, panko este pesmetul japonez .... cum este asta??
Nimic spectaculos .... e doar miezul de paine uscat, deci e alb la culoare. Forma sub care se usuca sau painea din care este obtinut, nu o cunosc, dar pot sa spun ca este un pesmet care nu absoarbe uleiul prea tare.

Deci se masoara pesmetul/panko si se pune intr-un vas, dupa care se amesteca cu restul ingredientelor, dupa dorinta si gustul dvs. Normal ca ciuperca nu se pune in amestec. Ea se curata de coaja si de lamele si se taie felii de grosimea degetului.

Se spala, se usuca cu un servetel absorbant, se unge cu ulei dupa aceia si asa umeda se tavaleste prin amestecul de pesmet, se preseaza putin ca sa se lipeasca bine faramiturile de paine.
Se aseaza pe o tava, una langa alta si se pun in cuptorul preancalzit la 350F (180C).

Se coc aproximativ 15 minute (sau pana feliile de ciuperca sant moi), dupa care se scot din cuptor, se stropesc cu ulei (spray) si se pun sub broil sau sub gratarul aragazului pentru 30 de secunde, numai cat sa prinda o usoara crusta aurie deasupra. Daca nu aveti gratar/broil atunci se poate lasa asa cum este, oricum pesmetul normal se prajeste suficient in cuptor.

Se scoate din cuptor, se decoreaza cu patrunjel si busuioc tocat, se serveste rece langa cateva felii de rosii
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciuperca Portabela Pane la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciuperca Portabela Pane la Cuptor