Ciulama de Hribi

Complexitate
redusa
Ciulama de Hribi

Ingrediente

  • 500 gr hribi din saramura
  • 2 cepe potrivite
  • un morcov-optional
  • 2 linguri faina
  • 2-3 linguri smantana
  • piper
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Azi a fost duminica. Si imi cer scuze ca nu am facut clatitele cu ton pentru ca am avut o alta dorinta a lui Silvius pe lista. Si cum cine pofteste, gateste, a facut el ciulamaua de hribi ca la mama acasa: d

Am avut hribi culesi si pusi in saramura, trimisi de acasa. i-am desarat de cu seara si azi au fost gatiti.
Cum? Am pus la calit 2 cepe potrivite tocate marunt, dupa care am pus si hribii desarati si un morcov mic.

Dupa un minut-doua am pus apa pana la un deget deasupra lor si i-am lasat la foc mare pana la primul clocot. Cand a dat primul clocot am redus focul la jumate si i-am mai lasat un pic. Se desfac 2 linguri de faina in apa cu grija, sa nu raman cocoloase iar cand hribii sunt fierti de adauga in oala.

Se mesteca din cand in cand, sa nu se lipeasca sau sa se faca cocoloase; daca vi se pare ca ati pus prea multa faina si se ingraosa prea mult mai puneti un pic de apa. Cand s. a fiert si faina, stingeti focul si puneti cam 2. 3 linguri de smantana si mestecati. Se serveste cu mamaliguta calda.
Nu am mai pus sare pt ca au fos tdin saramura. Morcovul l-am pus optional. Daca se face de post nu se mai pune smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Cocos in vin (Coq au vin)
Bucataras.RO

Cocos in vin (Coq au vin)

O reteta clasica, din bucataria frantei, putin mai elaborata insa cu o savoare cu adevarat deosebita!

Cocos in vin (Coq au vin)
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!