Ingrediente

Chitarci 1 kg
Ceapa 0,5 kg
6 frunze de usturoi verde
sare
piper
2 foi de dafin
ulei de masline 50 ml
apa marar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Curatam chitarcile la coada si palarie taiem pe din doua sa nu aiba viermi, deoarece sant naturale si nu de cultura iar modul greu in care se gasesc le transforma in adevarate trufe autohtone.

In apa clocotita le punem sa fiarba 15 minute din cauza fragezimii lor cu putina sare sa se mai intareasca.

Ceapa curatata si tocata marunt o calim dupa care o stingem cu o cescuta de zeama unde a fiert chitarcile, punem si foile de usturoi verde tocate fasii subtiri de preferat aceste foi sa fie mai nefacute spre a nu pierde aroma.

Se amesteca totul se omogenizeaza se gusta da sare, se ia de pe foc, se adauga mult marar si se pofteste la masa. Se poate folosi si chitarci murate numai ca trebuie sa desaram bine sa nu influenteze gustul.
Realizat ca un meniu de post putem veni cu cartofi copti in rola sobei si o crema de usturoi simpla.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chitarci cu Ceapa" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  13.02.2013 11:47:37

Dupa ce ain cutreierat de nebun pe coclaurii din padure incercand sa cauti ce nici naiba n a gasit frant de oboseala de la culesul de bureti ajungi acasaostenit de atata drum si imbatat de aerul curat al padurii,te arunci incet in pat pentru a te odihni oleaca pana ce este gata una din felurile de mancare cu buretii culesi din padure.
Ostenit si mort de foame totul capata alta dimensiune sa alta valoare

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chitarci cu Ceapa