Chiftelute de Vinete, Dovlecei si Ciuperci cu Relish

Postat pe: 26-01-2013
(1)

Ingrediente

Pentru coca:
200 g faina neagra
1/2 lingurita sare
1 lingurita turmeric
1 lingurita chimion praf
apa
Pentru chiftelute:
500- 700 g vinete mai mici
1 dovlecel mic
500 g ciuperci proaspete
1 ceapa, tocata marunt
1/2 ardei iute, curatat de seminte si vinisoare, tocat marunt, optional
1 lingura turmeric
1/4 lingurita boia iute de ardei
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper proaspat macinat
100 ml apa
3 linguri ulei de porumb
ulei pentru prajit (de palmier) Pentru relish:
1 mana frunze de menta
1 mana frunze de patrunjel
2 catei de usturoi
1/2 ceapa mica sau 1 legatura de ceapa verde
1/4 ardei iute verde
sucul de la 1 lamaie
1/2 lingurita zahar brun
1/2 lingurita sare
putina apa

Mod de preparare

Pregatiti coca intr-un bol mai mare omogenizand bine faina cu sarea, turmericul si chimionul.
Adaugati cate putina apa, amestecand energic sa nu se formeze cocoloase, pana cand devine o coca curgatoare, putin mai groasa ca cea de clatite. Dati deoparte.

Feliati ciupercile si taiati vinetele si dovlecelul in cubulete mici. Puneti-le laolalta, presarati peste ele turmericul, boiaua, sarea, piperul, ardeiul iute (optional) si amestecati bine.
Separat, caliti la foc mic ceapa in uleiul incins, pana se aureste frumos.

Turnati amestecul cu vinete, dovlecei si ciuperci, acoperiti cu un capac apoi, lasati la foc potrivit pana se inmoaie putin legumele (aproximativ 5 min). Dati deoparte si lasati sa se raceasca. Omogenizati cu coca pregatita anterior.

Puneti o tigaie adanca pe foc si turnati o cantitate generoasa de ulei. Incingeti bine.
Luati cate 1 lingura din compozitia cu legume si coca, puneti gramajoare in tigaie si prajiti uniform, pe ambele fete, pana se rumenesc frumos.

Transferati-le la scurs intr-o strecuratoare sau pe servetele absorbante apoi, pastrati-le la cald pana ce sunt toate gata. Puneti toate ingredientele pentru relish, in afara de apa, intr-un blender (sau treceti-le prin masina de tocat carne) si pasati-le pana au o consistenta de la grosier, la piure, dupa cum va place.

La nevoie, adaugati cate putina apa, pana ce consistenta devine usor curgatoare.
Puteti adauga sare / zahar / suc de lamaie, in functie de gustul fiecaruia.
Serviti chiftelutele cat sunt calde cu relish.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chiftelute de Vinete, Dovlecei si Ciuperci cu Relish" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

acciobanu
•  06.07.2013 11:22:56

daca deja vorbim de ulei mult nu e chiar sanatoasa reteta.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chiftelute de Vinete, Dovlecei si Ciuperci cu Relish