Cartofi Gratinati in Stil American

Complexitate
redusa
Cartofi Gratinati in Stil American

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi
  • 1 catel de usturoi
  • 25-35 gr unt
  • 250 gr frisca lichida si neandulcita
  • 30 ml lapte
  • sare si piper dupa gust
  • branza Cheddar dupa dorinta
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se preancalzeste cuptorul la temperatura ceva mai mica. Cartofii se curata, se spala si se feliaza. Se tin in apa rece vreo jumatate de ora pemtru a scoate amidonul din ei, dupa care se scurg si se usuca intr-un prosop curat.

Intr-o tigaie se pune ulei si se prajesc feliile de cartofi, in doua sau trei randuri ca sa nu se suprapuna sau sa se lipeasca intre ei. Se prajesc circa 4 minute in uleiul incins, dupa care se scot, se scurg de ulei si se pun pe servetele absoarbante.

Branza Cheddar se da pe azatoarea de mere, laptele se amesteca cu laptele de frisca iar usturoiul se curata si cu el se ung peretii vasului in care urmeaza sa face gratinul.

Se aseaza in vas un strat de cartofi prajiti, se presara sare si piper, dupa care se toarna o parte din amestecul de lapte si se presara Cheddar deasupra, apoi iar se aseaza un strat de cartofi, unt, sare, piper, lapte si Cheddar pana terminam ingredientele, ultimul strat fiind de lapte.

Se da la cuptor pentru gratinare. Sant gata cand au prins o crusta aurie deasupra. Se presara deasupra lor patrunjel tocat sau rosmarin daca va place (busuioc e o alta varianta), eu am decorat doar cu rosmarin si am adaugat castraveti murati la soare langa ei, s-a papat rapid si tot, tot - au mai plans dupa inca o portie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Piept de pui cu sos gorgonzola
3
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Gem de merisoare la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Bucataras.RO

Gem de merisoare la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Merisoarele, aceste minunatii ale naturii cu gust dulce-acrisor-amarui, cu diverse proprietati benefice sanatatii, cuprinse...

Gem de merisoare la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!