Cartofi cu Oua, Branza si Smantana, la Cuptor

Complexitate
redusa
Cartofi cu Oua, Branza si Smantana, la Cuptor

Ingrediente

  • -10 cartofi mari
  • -10 oua
  • -amestec de branza din ce aveti in frigider
  • cascaval Gouda si Cedar, rase;
  • branza cremoasa Akadia;
  • branza proaspata de vaci;
  • branza de burduf;
  • crema de branza- Fromage Frais;
  • feta;
  • cottage cheese;
  • -sunca presata, dupa gust, optional
  • -1 cana lapte
  • -smantana, dupa gust
  • -sare
  • -piper
  • -pesmet
  • Pentru crusta:
  • -smantana
  • -2 oua
  • -50-100 g cascaval ras

Mod de preparare

Fierbeti cartofii spalati, in coaja, dar aveti grija sa nu se sfarme si separat, ouale tari, fiecare in apa cu sare.

Feliati cartofii si ouale, curatate de coaja si puneti-le in vase separate.

Amestecati in blender toate branzeturile- felurile si cantitatile raman la latitudinea voastra- impreuna cu atata lapte si smantana, incat sa rezulte o pasta legata care sa se poata turna peste cartofi.

Intr-un vas termorezistent, uns cu unt si tapetat cu pesmet, asezati un strat de cartofi, imbracand inclusiv marginile.

Condimentati fiecare strat de cartofi pe care urmeaza sa-l puneti cu piper si functie de cat de sarat este amestecul de branza obtinut, cu sare.

Turnati peste ei, uniform, din amestecul cu branza, apoi acoperiti cu un rand de cartofi, asezati intr-un singur strat.

Distribuiti pe intreaga suprafata feliile de ou, cateva linguri de smantana simpla pentru ca preparatul sa fie mai cremos, un alt rand de cartofi feliati si restul de amestec de branza.
Apoi, asezati feliile de sunca presata, optional si terminati cu un rand din feliile de cartofi.
Turnati o canita de lapte.

Separat, bateti 2 oua cu smantana si puneti uniform peste compozitia din vas.
Dati la cuptorul incins pentru 20- 30 min, la 180 grade sau pana ce prinde deasupra o crusta frumos rumenita.

Spre sfarsit, presarati cascavalul ras si dati din nou la cuptor sa se gratineze.

Serviti fierbinte cu muraturi sau salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!