Cartofi cu Lamaie si Crema Dulce de Usturoi

Complexitate
redusa
Cartofi cu Lamaie si Crema Dulce de Usturoi

Ingrediente

  • Pentru crema de usturoi:
  • -2 capatani de usturoi (autohton, neaparat!)
  • -50 g unt, min 80 % grasime
  • -1 lingura miere
  • -1 lamaie bio (sau 1 lamaie bine spalata)
  • -smantana, dupa gust (recomandat!)
  • -sare
  • -piper
  • Pentru cartofi cu lamaie:
  • -8 cartofi mari
  • -2 frunze de dafin
  • -1 lamaie bio sau 1 lamaie bine spalata
  • -1 lingura miere
  • -sare
  • -piper
  • -ulei
  • -unt

Mod de preparare

Pentru crema de usturoi:
Striviti usturoiul curatat, cu lama unui cutit sau treceti-l prin presa.
Puneti-l intr-un vas in care ati topit untul si mierea, impreuna cu zeama si cele 2 jumatati de lamaie, care au fost stoarse.

Lasati sa fiarba la foc mic pana ce usturoiul se topeste amestecand ocazional.
Luati de pe foc, indepartati coaja de lamaie si condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Frecati bine sosul pana ce usturoiul este desfacut complet si obtineti o compozitie ca de pasta.
Adaugati smantana in sosul racit, dupa gust. Dati deoparte.

Pentru cartofi cu lamaie:
Taiati in cuburi mai mari cartofii curatati de coaja.
Amestecati-i cu 1 lamaie taiata felii rotunde (cu coaja cu tot), cu frunzele de dafin, sare si piper, dupa gust.
Turnati compozitia cu cartofi intr-un vas termorezistent, uns cu unt si in care ati picurat uniform, in prealabil, mierea.
Puneti apa, doar pana la nivelul cartofilor si stropiti cu putin ulei.

Acoperiti vasul cu o folie de aluminiu intepata din loc in loc.
Dati la cuptorul incins, la foc mic, pentru circa 30 min sau pana cand cartofii sunt aproape facuti.
Indepartati folia si dati din nou la cuptor, pentru inca 10 min sau pana cand cartofii sunt complet facuti, se auresc usor si apa aproape scazuta, dar nu de tot.

Serviti cartofii cat sunt calzi, pe un platou incalzit, impreuna cu feliile de lamaie si stropiti generos cu crema dulce de usturoi.
Poate constitui o mancare de sine statatoare sau o garnitura inedita, savuroasa si perfecta pentru peste, dar si pentru carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Ciocolata de casa in foi de napolitana
Bucataras.RO

Ciocolata de casa in foi de napolitana

O bunatate de ciocolata care nu mai are nevoie de nici o introducere! Ideea am furat-o de la Gabytz, am vrut sa incerc si...

Ciocolata de casa in foi de napolitana
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!